Το ρολόι του Πόρου

Οδοιπορικό στο Ρολόι

Ένα από τα αξιοθέατα του Πόρου που τον χαρακτηρίζουν είναι το Ρολόι. Χτισμένο το 1927 στο ψηλότερο σημείο της πόλης του Πόρου, ορατό περιμετρικά από την πόλη, φαίνεται ακόμα και από τον Γαλατά…

Σας προτείνουμε να πάτε απογευματινή ώρα, ώστε να αποφύγετε την έντονη ζέστη. Ο χρόνος που θα χρειαστείτε είναι 15 λεπτά και πραγματικά αξίζει τον κόπο!

Ετοιμαστείτε για πολλά σκαλοπάτια...

Υπάρχουν δυο δρόμοι που θα σας οδηγήσουν στο Ρολόι είτε από την αριστερή μεριά (κλίμακα της κοιμωμένης, απέναντι από το κέντρο πληροφορικής νέων) ή από την δεξιά μεριά (κλίμακα Κοντού, διπλά από το ταχυδρομείο). Για να απολαύσετε όλη την θέα μπορείτε να ανεβείτε από την μία και να κατεβείτε από την άλλη.

Η διαδρομή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνη, μιας και έχουν φροντίσει οι κάτοικοι και ο Δήμος τα σκαλοπάτια να είναι καθαρά (και ασβεστωμένα). Παρόλ’ αυτά θέλει προσοχή σε ηλικωμένους και παιδιά μιας και δεν υπάρχουν παντού κάγκελα για να πιαστείτε.

Φτάνοντας στο Ρολόι μπορείτε να απολαύσετε την μοναδική θέα και να βγάλετε όμορφες φωτογραφίες με φόντο την Ελληνική σημαία και το Ρολόι.

Κατεβαίνοντας μπορείτε να συνεχίσετε την βόλτα σας στα γραφικά σοκάκια του νησιού.